top of page

Wat moet ik doen als voorbereiding op laserontharing?

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023

Voor een succesvolle en comfortabele laserontharing behandeling is het belangrijk dat klanten bepaalde voorbereidingen treffen en enkele richtlijnen volgen. Wat moet ik doen als voorbereiding op laserontharing als ik een afspraak heb? Je leest het hier.


Vermijd blootstelling aan de zon


Gedurende minstens vier weken vóór de behandeling wordt geadviseerd om blootstelling aan de zon te vermijden. Dit geldt ook voor zonnebanken. Een gebruinde huid kan het risico op bijwerkingen zoals verkleuring vergroten. Het is daarom ideaal om tijdens de winter je te laten laseren. Zo ben je in de zomer haar vrij en kan je genieten van de zon.

Stop met harsen of epileren


Stop minstens vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere methoden die het haarzakje verwijderen. De haarwortel moet aanwezig zijn voor een effectieve behandeling.

Scheer het behandelgebied


Scheer het behandelgebied één tot twee dagen vóór de behandeling. Dit zorgt ervoor dat de laserenergie naar de haarwortel kan gaan zonder verstoring door zichtbare haarlengtes, maar laat een zeer klein stukje van de te behandelde zone ongeschoren staan, zo kunnen we het apparaat perfect instellen op jouw haartype voor het beste resultaat.

Vermijd zelfbruiningsproducten


Vermijd het gebruik van zelfbruiningsproducten of sprays in de weken voorafgaand aan de behandeling. Ze kunnen de pigmentatie van de huid beïnvloeden.

Meld medicijngebruik


Meld eventueel medicijngebruik aan de specialist, aangezien bepaalde medicijnen de behandeling kunnen beïnvloeden.

Hydrateer de huid


Zorg ervoor dat de huid goed gehydrateerd is in de dagen voorafgaand aan de behandeling. Een goed gehydrateerde huid bevordert een sneller herstel.

Draag comfortabele kleding


Draag comfortabele kleding op de dag van de behandeling, vooral als je een groot gebied laat behandelen. Vermijd strakke kleding die wrijving op de behandelde huid kan veroorzaken.

Kom op tijd


Kom op tijd voor de afspraak. Dit geeft voldoende tijd voor voorbereiding en bespreking van eventuele laatste vragen met de specialist.

Volg nazorginstructies


Luister naar en volg eventuele nazorginstructies die wij je geven. Dit kan het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten omvatten of het vermijden van bepaalde activiteiten direct na de behandeling.

Zo verzeker je een optimaal resultaat. Boek nu je gratis test sessie in via de "Maak Afspraak" knop


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page