top of page

Hoeveel behandelingen zijn nodig bij laserontharing?

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023

Waarom ik meerdere beurten nodig heb bij laserontharing en hoeveel behandelingen zijn nodig bij laserontharing? Je leest het hier!

Even wat wetenschap, het haar groeit in verschillende fases namelijk:

- Anagene fase (actieve groeifase):


Dit is de fase waarin het haar actief groeit. Ongeveer 85% van de haren op ons lichaam bevindt zich op enig moment in de anagene fase. Tijdens deze fase is het haarzakje verbonden met de haarwortel en ontvangt het voedingsstoffen voor groei. Laserontharing is het meest effectief wanneer het haar zich in deze fase bevindt, omdat de energie van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar en naar de haarwortel wordt geleid.

- Katagene fase (overgangsfase):


In deze fase stopt de actieve groei en krimpt het haarzakje. Het haar is niet langer verbonden met de haarwortel en ontvangt geen voedingsstoffen. Ongeveer 1-2% van de haren op ons lichaam bevindt zich in de katagene fase.

- Telogene fase (rustfase):


Dit is de fase waarin het haar rust. Het haarzakje blijft inactief en er is geen groei. Na de telogene fase valt het haar uit en begint de cyclus opnieuw met de anagene fase. Ongeveer 10-15% van de haren op ons lichaam bevindt zich in de telogene fase.

Aangezien laserontharing het meest effectief is tijdens de anagene fase, zijn meerdere behandelingen nodig om de haarzakjes te targeten wanneer de haren zich in deze groeifase bevinden. Omdat niet alle haren gelijktijdig in de anagene fase zijn, is het noodzakelijk om herhaalde sessies te plannen om alle haren tijdens hun actieve groeicyclus te behandelen. Het interval tussen de sessies kan variëren afhankelijk van het behandelde gebied en het individuele haargroeipatroon.


Per sessie is het dus wetenschappelijk mogelijk om maximum ongeveer 15% van de haren te verwijderen. Ongeacht welke lasertoestel je gebruikt.

Hierdoor is het minimum aan behandelsessies altijd 6 ( 15% x 6 behandelingen = 90% haarvrij)

Gemiddeld zien we toch dat je 8 tot 10 behandelingen nodig hebt. Daarom krijg je bij aankoop van 6 behandelingen in 1 keer ook 2 gratis sessie. Zo heb je nog meer zekerheid. Boek nu via de "Maak Afspraak" knop!


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page