top of page

Veelgestelde vragen over laserontharing

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023

Dit zijn veelgestelde vragen over laserontharing, de antwoorden op deze FAQ kan je hier lezen.

Doet laserontharing pijn?


Veel mensen maken zich zorgen over het ongemak of de pijn tijdens de behandeling. De ervaring kan variëren, maar moderne laserapparaten zijn ontworpen met technologieën om het ongemak te minimaliseren, zoals geïntegreerde koelingssystemen. Sommige mensen ervaren een licht tintelend gevoel, vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje, terwijl anderen de behandeling als vrijwel pijnloos beschouwen. Dankzij de krachtige laser die we bij Esthetiek K. hebben geeft deze een krachtig shot die van korte duur is. Hierdoor is het gevoel veel aangenamer dan bij andere laserapparaten.

Kelly testte zelf 6 verschillende apparatuur op zichzelf uit en koos niet alleen het effectiefste toestel, maar ook het meest aangename.


Hoeveel sessies zijn er nodig voor permanente ontharing?


Het aantal benodigde sessies voor laserontharing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je haartype, huidskleur, het te behandelen gebied en het specifieke laserapparaat dat wordt gebruikt. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om de haargroei permanent te verminderen. Aangezien we per sessie ongeveer 15% van de haren kunnen verwijderen heb je minstens 6 behandelingen nodig. Minder dan 6 is statistisch dus niet mogelijk.

Gemiddeld zien we dat je toch 8 tot 10 nodig zal hebben.


Het aantal is afhankelijk van verschillende factoren


Haartype: Dikker en donkerder haar reageert doorgaans beter op laserontharing dan dunner en lichter haar. Mensen met dik, donker haar hebben vaak minder sessies nodig voor permanente resultaten.


Huidskleur: Moderne laserapparaten zijn effectiever voor mensen met een lichte huid en donker haar. Voor mensen met een donkerdere huidskleur kan het nodig zijn om specifieke laserapparaten te gebruiken om het risico op huidverkleuring te minimaliseren.


Behandelingsgebied: Het gebied dat wordt behandeld, kan ook van invloed zijn op het aantal benodigde sessies. Kleinere gebieden, zoals de bovenlip, vereisen mogelijk minder sessies dan grotere gebieden, zoals de benen of rug.


Haargroeicyclus: Laserontharing is het meest effectief wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in deze fase zitten, zijn herhaalde sessies nodig om alle haarzakjes te behandelen tijdens hun actieve groeicyclus.Is laserontharing veilig voor mijn huidtype?


Moderne laserapparaten, zoals diodelasers, zijn geschikt voor verschillende huidtypes, maar het is belangrijk om dit te bespreken met een getrainde professional om de geschiktheid voor jouw specifieke huidtype te beoordelen.

Laserontharing werkt het beste op een lichte huid met donker haar.Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?


Tijdelijke roodheid, zwelling en lichte irritatie van de huid zijn enkele mogelijke bijwerkingen. Deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen na de behandeling.


Moet ik specifieke voorbereidingen treffen voor de behandeling?

Ja! Je leest alles over welke voorbereidingen nodig zijn in onze andere blog "Wat moet ik doen als voorbereiding op laserontharing?"


Hoe lang duurt een sessie?

Doordat onze laser zo krachtig is, moeten we niet herhaaldelijk over dezelfde zone gaan. Hierdoor is onze laser heel snel waardoor je voor de oksels of de bikini kwartiertje zal nodig hebben, voor de benen een half uur ongeveer.


Hoeveel kost laserontharing?

Kijk hiervoor naar onze prijslijst. Tip: Door een abonnementen te nemen kan je besparen!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page